Cezayir Vizesi 

Cezayir'e gitmek için de vize işlemlerini gerçekleştirmek gerekmektedir. Vize işlemleri temel olarak pasaport, vize başvuru formu, seyahat sağlık sigortası gibi genel belgeler ile yapılmaktadır.

Hali hazırda sahip olduğunuz pasaport var ise de 10 yıllık olmamak kaydı ile ve Cezayir seyahatinizden sonraki 6 ay içerisinde bitmeyecek olması gerekmektedir.

Bunların dışında ise davetiyeniz olması durumunda vize işlemleri kolay ve hızlıca halledilebilmektedir. Yıpranmış, eskimiş pasaportlar kullanım dışı kalmaktadır. Pasaportunuzda en az 2 sayfa boşluk bulunmalıdır. Cezayir Vize işlemlerine seyahat tarihinizden en az 1 ay önce başlamış olmalısınız.

 Cezayir konsolosluğu vize işlemlerinizi onaylamış ise bile sınırda görevli kişiler pasaportunuzun fazla yıpranmış olduğunu söyleyip sizi geri çevirebilmektedir.

Bu durum göz önünde bulundurularak pasaportunuzu yenilemiş olmanızı tavsiye ederiz. Gümrük memurlarının inisiyatifine bırakmamak gerekmektedir. Vize işlemlerinin tamamlanma süresi Cezayir konsolosluğunun yoğunluk durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Ayrıca vize başvuru formunun hem İngilizce hem Türkçe olmak üzere 2 adet kopya ile konsolosluğa teslim edilmesi gerekmektedir. Son dönemler de ise detay olarak Cezayir de harcayacağınız döviz miktarını da bildirmeniz gerekmektedir.

Cezayir'e giriş ve çıkışlarda döviz miktarları belirtilmesi zorunluluğu bulunmaktadır. Bu durumun sebebi ise ülkeye girişte üzerinizde bulunan döviz miktarının çıkarkenki miktarla tutarlı olması gerekmesidir. Eğer ki ülkeye girdikten sonra paranızı dövize çevirdi iseniz ülkeden ayrılırken gümrükte çevirdiğiniz miktarın dekontunu göstermek zorunluluğundasınız. Bu durumun yanı sıra eğer ki iki ülke vatandaşı iseniz Cezayir'e seyahat edebilmeniz için yine de vize işlemlerine tabiisiniz.

 

Cezayir Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Her ülke için olduğu gibi pasaport bulundurmak zorundasınız. Pasaportunuz en fazla 10 yıllık ve yıpranmamış halde olmalıdır. Seyahat tarihinizin pasaportunuzun bitiminden en fazla 6 ay öncesi olabilir.

Cezayir konsolosluğuna verilmek üzerine bizzat seyahat edecek kişi tarafından yazılmış ıslak imzalı bir dilekçe gerekmektedir. Bu dilekçe içerisinde seyahat edeceğiniz süre, kalacağınız otel, maaş bordronuz, izinli olduğunuz günler gibi bilgiler yer almak zorundadır.

Cezayir turistik vizesi için, kalacağınız otel tarafından onaylanmış bir belge de başvuru formunuzda bulunmak zorundadır. Bu onay belgesi turistik seyahate gidecek olan kişinin bilgilerini içermeli ve damgalı olmak zorundadır. Online olarak yapılmış rezervasyon formları geçerli değildir. Otelin kargo yolu ile size ulaştırmış olması gerekmektedir.

İki adet başvur formu hem Türkçe hem de İngilizce olmak üzere konsolosluğa verilmelidir. Bu formlar içerisinde kişisel bilgileriniz ve bunun yanı sıra seyahat amacınız, seyahat süreniz, ülkeye giriş-çıkış tarihleriniz hatasızca belirtilmelidir.

Her vize işleminde olduğu gibi Cezayir turistik vize işlemlerinde de biyometrik fotoğraf bulundurmak zorunludur. 2 adet biyometrik fotoğraf son 3 ay içerisinde çekilmiş olmalı, kişinin güncel görüntüsü ile örtüşmeli, arka fon beyaz olmalıdır. Başvuru evrakları ile birlikte konsolosluğa verilmek zorunluluğundadır.

Cezayir'e Turistik Seyahat İçin Vize Zorunlu Mu?

Cezayir'e yapacağınız turistik geziler için vize işlemleri Türk vatandaşlarına zorunludur. Bu işlemler iki ülke pasaportu bulunan vatandaşlarımız için ise 90 günü aşmamak kaydı ile zorunlu değildir. 90 günü aşmaları halinde cezai işleme başvurulacaktır. Türk vatandaşları için Cezayir'e turistik vize alınması halinde bu vize 90 gün geçerlidir. 90 günü aşmaları halinde para cezası veya farklı cezai işlemler başlatılmaktadır.

Cezayir konsolosluğuna yapacağınız Cezayir turistik vize başvurularında bizzat seyahat edecek kişi gerekli evraklar ile birlikte Ankara'da ki Cezayir konsolosluğuna gitmelidir. Bu işlemler evrakların sorunsuz olması durumunda oldukça kısa sürmektedir ve olumlu sonuçlanmaktadır. Vize işlemi için ödenecek tutarlar kişilerin yaşı, mesleği, seyahat süresi gibi bir çok parametreye göre farklılık göstermektedir.

Bu durumların yanı sıra Cezayir konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş görevliler de vize başvuru evraklarının doldurulması hakkında ve başka bir çok konuda yardımcı olmaktadırlar.

Cezayir'e Turistik Seyahat İçin Vizeden Muaf Olanlar

Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları standart vize işlemlerinin tamamından sorumludurlar ve her aşamayı eksiksiz tamamlamalıdırlar. Bunun dışında iki ülke pasaportu olanlar, diplomatik , hususi ve hizmet pasaportuna sahip olan kişiler ise 90 günü aşmamak kaydı ile Cezayir'e vize işlemlerine başvurmadan gidebilmektedirler. Bu kişiler 90 günlük süreyi aşmaları durumunda para cezası ödemek durumunda kalabilirler.

Cezayir Vize İşlemleri Kaç Gün Sürer?

Cezayir için vize işlemleri standart prosedürlerin dışarısına çıkılmadığı durumunda 10 günlük bir süreçte tamamlanmaktadır. Bunun dışında Cezayir konsolosluğunun yoğunluğu, ek evrak istemeleri gibi standardın dışında ki durumlarda bu süreç değişiklik gösterebilmektedir. Cezayir konsolosluğu bazı özel durumlarda ek evrak isteyebilmektedir ve bu durum vize sürecinizi değiştirebilmektedir.

Cezayir Turistik Vizesinde Ret Aldım

Cezayir turistik vizesinin ret edilmesi durumu olasıdır ve bu durumda yapılması gereken işlemler ise başvurunuzun tamamını sıfırdan doğru ve düzenli şekilde hazırlamaktır. Hatasız ve doğru şekilde hazırlanan evrakların konsolosluğa tekrar verilmesi durumunda başvurunuz yeniden işleme alınacaktır.

Bu durumun önünde hiçbir yasal engel yoktur.  Yani kabul edilene kadar tekrar ve tekrar defalarca başvuru yapabilirsiniz. Yaptığınız her başvuru işlemi konsolosluk tarafından incelenecektir. Ayrıca Cezayir Konsolosluğunun başvurunuzu ret etmesi halinde itiraz hakkınız da bulunmaktadır. Ret kararına itiraz ederek başvurunuzu tekrar işleme sokabilirsiniz.

Cezayir Turistik Vizesi İçin Başvuru Formu Doldururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Başvuru formunuzda yer alan kişisel bilgiler dışında seyahat amacınız, seyahat süreciniz , ülkeye giriş çıkış tarihleriniz gibi bir çok bilgi belirtilmelidir. Bunun yanı sıra ülkeye girerken ki döviz miktarınızdan, çalıştığınız işe kadar bütün bilgileriniz açık bir şekilde belirtilip, diğer evraklarınızda ki bilgiler ile tutarlı olmalıdır. Tutarlılık sağlanıyor ise istenilen bütün bilgileri okunaklı, tertipli şekilde doldurmak gerekmektedir.

Son olarak da başvuru formunda fotoğraflar için ayrılmış alanlara biyometrik fotoğraflarınızı yapıştırıp formu konsolosluğa teslim edilecek hale getirebilirsiniz. Bu form Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki adet nüsha olmak zorundadır.

 

İki Ülke Pasaportu Olanlar İçin Cezayir Vizesi

İki ülkeye ait pasaportunuz var ise Cezayir'e turistik bir seyahat planlamanızda vize işlemine tabii değilsiniz. Ancak bu durum turistik gezi adı altında ve maksimum 90 gün olmak zorundadır. 90 günü aşmanız halinde para cezasına tabii tutulacaksınız.

Vize işlemlerinden muaf olmanıza karşın yine de Cezayir yasalarına göre ülkeye giriş ve çıkışlarda döviz sınırlamaları mevcuttur. Bu nedenle ülkeye girerken ki döviz miktarınızı belirtmeniz ve çıkarken bu miktardan daha az döviz ile ayrılmanız gerekmektedir. Bu işlemler için detaylı bilgiyi Ankara'da ki Cezayir konsolosluğunda görevli kişilerden alabilirsiniz.

Suriye Vatandaşları İçin Cezayir Turistik Vizesi

Türkiye de ikamet eden Suriye vatandaşları Cezayir'e gidebilmek için vize işlemlerini tamamlamalıdır. İki ülke vatandaşı olarak görülseler bile vize işlemlerinden muaf değillerdir.

 

Cezayir Vize Başvuru formuna Cezayir'den gelen davetiyenin orijinal halini de eklemek durumundadırlar. Davetiye ıslak imzalı, damgalı , kaşeli olmak zorundadır. Türkiye'de ikamet eden Suriye vatandaşları çalıştıkları ticari kurum veya şirketin imzalı antetini de başvuru formuna eklemek durumundalardır.

Bu antet Cezayir konsolosluğuna hitaben şirket tarafından hazırlanmış, seyahat edecek kişinin kişisel bilgilerini de içeren bir belge olmak ve ıslak imza bulundurmak zorundadır. Suriye vatandaşları da Cezayir'e girerken ve çıkarken bulundurdukları döviz miktarını belirtmek zorundadırlar.

 

Ayrıca Türk vatandaşı olmadıkları için Türkiye Cumhuriyeti'nde bulunduklarına dair ikametgah belgesini de başvuru formuna eklemelidirler.  Suriye vatandaşlarının başvuru formu da Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki nüshadan oluşmak zorundadır. İki adet biyometrik fotoğraf ve 10 yıldan eski olmayan pasaport bulundurmaları da gerekmektedir.

Azerbaycan Vatandaşları İçin Cezayir Turistik Vizesi

Azerbaycan devletinde Cezayir konsolosluğu bulunmadığı için Azerbaycan vatandaşları da vize işlemlerini Türkiye devletinde ki Cezayir konsolosluğundan yapmak zorundadırlar. Cezayir vizesi için başvuruda bulunacak Azerbaycan vatandaşlarının Türkiye de oturma izni evraklarını başvuru formuna ekleme zorunluluğu yoktur. Bu başvurunun Cezayir konsolosluğunun Türkiye'de olduğu için buradan yapıldığı belirtilmelidir. Azerbaycan vatandaşları Cezayir vizesinden muaf değillerdir. Cezayir vizesi için gerekli bütün aşamaları eksiksiz bir şekilde gerçekleştirip Cezayir konsolosluğundan onay beklemeleri gerekmektedir. Cezayir yasaları nedeni ile Azeri vatandaşlar da ülkeye giriş çıkışlarda üzerlerinde bulunan döviz miktarını belirtmek durumundadırlar.

Cezayir Turistik Vizesi İçin Davetiye Zorunlu mu?

Cezayir turistik vizesi için Cezayir'den gelecek bir davetiye zorunluluğu yoktur. Belirtilen evrakların tamamlanması durumunda konsolosluk turistik vizeler için davetiye istememektedir. Yalnızca ticari vize ve aile vizesi için davetiye gelmesi zorunluluğu vardır. Bu davetiyeler ticari amaçla yapılacak ziyaretler de firmanın kişinin adına hazırladığı ve ıslak imzalı orijinal davetiyeyi başvuru formu ile birlikte konsolosluğa ulaştırması gerekmektedir. Bu davetiye Cezayir konsolosluğuna hitaben yazıldığı belirtilmiş şekilde olmalıdır.

 

Sıkça Cezayir'e Gidip Geleceğim

Çok girişli Cezayir turistik vizesi almak için konsoloslukla iletişim kurulması gerekmektedir. Yapacağınız ziyaretlerin ne amaçla olacağı ve ne sıklıkta olacağı belirtilmelidir. Cezayir konsolosluğu çok girişli vizeler için imkan sağlamaktadır. Özel durumlar ya da turistik amaçlar olması durumunda Cezayir konsolosluğuna telefon ile ulaşılıp gerekli detaylar öğrenilerek daha sağlıklı adımlar atılması gerekmektedir. Cezayir konsolosluğu özel durumlar için çok girişli vize vermektedir ve bu vizenin alınabilmesi için gereken bütün sorularınıza cevap verebilecek nitelikte çalışanlar telefonla irtibat kurabilmektedir.

Bu durumların yanı sıra fuar, seminer, toplantı vb durumlarda Cezayir'e kısa süreli yapacağınız seyahatler de turistik vize yerine Cezayir ticari vizesi almanız gerekmektedir. Cezayir ticari vizesi için gereken belgeler Cezayir turistik vizesi için gereken belgelerden farklılık göstermektedir.

Cezayir Turistik Vizesi İçin Şahsen Gitmeli miyim?

Cezayir turistik vizesi için bizzat Cezayir konsolosluğuna gitmenize gerek yoktur. Gerekli bütün formları, belgeleri Cezayir konsolosluğu ile irtibat kurarak sağlayabilirsiniz. Özel durumlarda ise Cezayir konsolosluğu şahsen gelerek vize işlemlerinizi yapmanızı isteyebilmektedir. Bu durumların dışında istenen bütün evraklar eksiksiz bir şekilde hazırlanarak Cezayir konsolosluğuna kargolanıp uzaktan da vize işlemleri yapılabilmektedir. Cezayir konsolosluğu İstanbul'da, Cezayir büyük elçiliği ise Ankara'da bulunmaktadır. Konsolosluğun çağrı merkezi + 90 212 247 33 61 olup sürekli hizmet verilmektedir. Kesin bilgiler ve özel durumlar bu çağrı merkezi numarası üzerinden daha detaylı şekilde sonuçlandırılabilmektedir. Ülkenin resmi dili Fransızca olduğu için Fransızca bilen vatandaşlarımıza turistik vize konusunda oldukça kolaylık sağlayan Cezayir konsolosluğu halkla ilişkileri konusunda da örnek olmaktadır.